Search

zoek- tips

Over mij

Ik ben Timon Schuurman, 36 jaar oud en in het dagelijks leven docent op een middelbare school. Genealogie is al meer dan 10 jaar een van mijn favoriete tijdsbestedingen. Ik ben veel bezig met het uitzoeken van mijn voorouders, waarbij ik dankbaar gebruik maak van reeds getranscribeerde en geïndexeerde bronnen. Ik heb ook geleerd om het oude handschrift te lezen, zodat ik de originele bronnen kan raadplegen. Op een gegeven moment kom je dan uit bij bronnen die nog niet zijn bewerkt. Zo ontstond het idee om zelf een bijdrage te leveren aan de genealogie door te helpen bij het ontsluiten van genealogische bronnen.
In principe is het de bedoeling om alle namen uit een genealogische bron te noteren (indexeren), inclusief handige context (zoals familierelaties en woonplaatsen). Het maken van een samenvatting van aktes kost veel meer tijd, dus heb ik bewust gekozen om dat voorlopig niet te doen.

Missie

Genealogische bronnen zijn vaak wel beschikbaar, maar niet bereikbaar. Ze zijn vaak niet geïndexeerd, niet digitaal doorzoekbaar en geschreven in oud schrift met oud taalgebruik. Mijn missie is om genealogische bronnen in Rijnland e.o. bereikbaar te maken voor de hobby-genealoog.

Visie

Ik heb in de zoektocht naar mijn eigen voorouders veel gehad aan genealogische bronnen die door anderen zijn getranscribeerd of geïndexeerd. Graag draag ik daar zelf ook aan bij via deze website. De bedoeling is dat de informatie voor iedereen beschikbaar is, zonder beperking of betaling.