Search

zoek- tips

Zoektips

  1. Het is mogelijk om te zoeken op een deel van een woord. Stel dat ik wil zoeken naar Van Heijningen, maar ik weet dat het soms ook wordt geschreven als Van Heijninghen, dan kan ik zoeken op Heijning. Als ik zoek op Pieters krijg ik dus zowel Pieters als Pietersz.
  2. Het is helaas niet mogelijk om te zoeken met wildcards. Zoeken op Pieters* om zowel te zoeken naar Pieters als Pietersz kan dus niet.
  3. Zoeken op twee woorden tegelijk geeft alle pagina’s met beide resultaten. Stel ik zoek naar Gerrit Heijning, dan krijg ik alle pagina’s te zien waarop Gerrit en Heijning/Heijningen voorkomen.
  4. Het is wel mogelijk om woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen om een specifieke woordcombinatie te zoeken. Zoeken op “Pieter Pietersz” geeft in de zoekresultaten alle pagina’s met Pieter Pietersz. Dat geldt ook voor tabellen, zoals bij ONA Moordrecht. “Gerrit Willemsz Heijningen” geeft geen resultaten, maar “Gerrit Willemsz van Heijningen” wel.
  5. Ik kies er zelf altijd voor om de pagina’s in de zoekresultaten weer te geven in een nieuw tabblad. Dat kan door met de rechtermuisknop te klikken op de link en te kiezen voor Link openen in nieuw tabblad. Daarna zoek ik op de pagina verder met ctrl+f.